Hjem » Seværdigheder » Blåskinsdalen – smuk sprækkedal på Bornholms vestkyst

Blåskinsdalen – smuk sprækkedal på Bornholms vestkyst

af Katrine Rørby Madsen

Blåskinsdalen er en sprækkedal tæt ved Jons Kapel på Bornholms vestkyst. Her finder du en meget smuk natur med anemoner og vilde orkidéer.

Blåskinsdalen er en sprækkedal med noget af det smukkeste natur på Bornholm. Den ligger på Bornholms vestkyst, uden for byen Vang ikke langt fra Jons Kapel.

Blåskinsdalen er kendt for sin meget smukke natur med et fint vandløb og mange frodige planter såsom bregner, vedbend, anemoner og vilde orkidéer.

Blåskinsdalen skulle efter sigende have et særligt lys, og hvis du er heldig, vil du i april kunne se blå anemoner i dalen.

Blåskinsdalen - anemoner og orkideer
Du kan se mange forskellige planter i Blåskinsdalen. Her er det hvide anemoner og orkidéer. (Foto: Katrine Rørby Madsen, Bornholmer.dk)

Hvordan kommer man til Blåskinsdalen?

For at komme til Blåskinsdalen kører du ad rute 159, der går mellem Allinge-Sandvig og Hasle. Du skal køre fra på stykket mellem Vang og Teglkås.

Her drejer du fra mod Jons Kapel ad Jons Kapelvej, hvor du kan parkere for enden ved kiosken Jons Kapel.

Herfra kan du gå ned til kyststien og til højre mod Jons Kapel. Efter Jons Kapel fortsætter du yderligere omkring 400 meter, og så er du i Blåskinsdalen.

Redningsstien på vejen mellem Blåskinsdalen og Jons Kapel
Man skal ikke være dårligt gående for at tage turen mellem Blåskinsdalen og Jons Kapel. (Foto: Katrine Rørby Madsen, Bornholmer.dk)

Kan man gå turen, hvis man er gangbesværet?

Turen ad redningsstien er en virkelig smuk sti langs vandet, hvor der vokser masser af enebær, hyld, lyng og slåen.

Den er dog ikke egnet til gangbesværede, da den går en del op og ned, og der er mange store sten og rødder på den smalle sti.

Derfor vil vi ikke anbefale at gå turen, hvis man er dårligt gående.

Måske vil du også læse:

Vil du tilføje noget?

Vi bruger cookies til at gøre din brugeroplevelse bedre. Det håber vi du er ok med. Ja tak Læs mere