Se her hvordan du laver en skøn bornholmsk pasta, der er en lækker pastaret med pasta fra Pastariget i Svaneke. Kan laves på under 20 min.
Bornholmsk pasta er lækker og nem aftensmad, naturligvis med pasta fra Bornholm.
I Svaneke finder man nemlig Pastariget, der fremstiller pasta af dansk mel.
Det er nok Danmarks mindste pastafabrik, men det er absolut en pasta, der kan måle sig med den tørrede pasta, som du plejer at få fra Italien.
Her har jeg anvendte den bornholmske pasta i en let og hurtig ret, hvor pastaen serveres sammen med fløde og ærter.
Samlet tager retten ikke over 20 minutter at lave, så den skal du prøve.
Jeg har anvendt en naturel pasta fra Pastariget, men du kan selvfølgelig bruge den variant, som du bedst kan lide. Pastariget laver nemlig en række forskellige udgaver.
Opskriften er beregnet til fire personer
Opskrift på bornholmsk pasta
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Olivenolie
300 gram ærter (friske eller fra frost)
1 teskefuld tørret oregano
4 deciliter madlavningsfløde (eller alm. fløde)
1 potte persille
460 gram pasta fra Pastariget (2 pakker)
1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber
2 pakker parmaskinke
Fremgangsmåde
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint.
- Sauteres af i en god sjat olivenolie, men uden at tage farve.
- Sæt en gryde over med vand og salt til kogning af pasta.
- Tilsæt ærter til løgene sammen med oregano og madlavningsfløde.
- Lad det simre mens du koger pastaen.
- Læg forsigtigt pastaen fra Pastariget i det bulderkogende vand, og kog nu i ca. 4 minutter. Husk, at pasta altid skal have et bid og ikke må koges helt ud.
- Hak persille fint og vend den i ærte- og flødesaucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Dryp pasaten af og servér straks bornholmsk pasta varmt sammen med skiver af parmaskinke. Gerne i varme tallerkner.
Du kan med fordel servere et stykke nybagt, bornholmsk ciabattabrød til. De er meget nemme at lave selv.
Er der faktuelle fejl eller har du yderligere kommentarer? Skriv gerne her så fakta fremstår korrekt.