Højlyngsstien er en vandretur på 67 kilometer, der strækker sig fra Hammerknuden og ned over øen. Foto: Naturstyrelsen.

Fakta om Højlyngsstien på Bornholm – 67 km. vandrerute

Højlyngsstien på Bornholm er en ny vandrerute på 67 kilometer, der går ind over øen og byder på unikke oplevelser i den bornholmske natur.

Bornholm har fået en ny og attraktiv vandrerute, der har fået navnet Højlyngsstien.

Stien går fra Hammerknuden i nord, og 67 kilometer ned over øen til Aarsdale i syd.

Vandreruten er blandt andet på trampestier og grusveje, men også via cykelvejene på Bornholm.

Højlyngsstien passerer store attraktioner

Går man de 67 kilometer, vil man passere nogle af de største naturattraktioner på solskinsøen, herunder Hammershus, Opalsøen, Rytterknægten og Rokkestenen.

Men også steder som Ekkodalen og Bisonskover er på ruten, så der venter vandrerne store oplevelser.

Og hos Naturstyrelsen er man særdeles godt tilfreds med Højlyngsstien.

– Vi er meget glade for, at det nu lykkes at markere en rute, der forbinder en stor del af de statslige og kommunale naturarealer på Bornholm. Højlyngsstien bliver til glæde for både de rutinerede langdistancevandrere og de, som blot ønsker at gå sig en kortere tur i noget af Bornholms smukkeste natur. Det vil også være naturligt at skele til Højlyngsstiens forløb i fremtidig naturgenopretningsprojekter, for at skabe en bedre sammenhæng mellem naturområderne, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.

Skal trække flere ud i naturen

Og i Bornholms Regionskommune håber man blandt andet, at stien vil trække flere vandrere til øen.

– Med Højlyngsstien får Bornholm en ny vandrerute gennem nogle af vores mest oplevelsesrige landskaber og naturområder. Ruten vil supplere kyststien øen rundt, styrke Bornholm som vandredestination og trække flere bornholmerne ud for at nyde naturen, siger udvalgsformand Leif Olsen fra Bornholms Regionskommune.

– Der er ikke fokus på at komme lettest fra A til B, men på at skabe en rute, der byder på unikke naturoplevelser i hele sin udstrækning. Resultatet er et naturligt og nogle gange snørklet stiforløb, hvor magien og den gode vandreoplevelse opstår, sige han.

Holger Rørby Madsen

Jeg er vild med Bornholm og har ferielejlighed i Gudhjem. Kommer ofte på solskinsøen, og elsker alle de fantastiske steder på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *