Hjem » Nyheder » Svaneke Bryghus årets virksomhed på Bornholm

Svaneke Bryghus årets virksomhed på Bornholm

af Holger Rørby Madsen

Bornholms Erhvervsservice har kåret Svaneke Bryghus i Svaneke som årets virksomhed 2020 og det skyldes især en bæredygtig produktion.

Årets virksomhed på Bornholm i 2020 er Svaneke Bryghus i Svaneke.

Det er Bornholms Erhvervsservice, der står bag kåringen, og der er flere grunde til, at valget faldt på netop bryghuset i Svaneke.

15 virksomheder indstillet

Ialt 15 virksomheder på Bornholm var indstillet og med i kampen om at blive årets virksomhed, men sejren gik altså til Svaneke Bryghus.

Det skyldes blandt andet, at bryghuset satser på en både grøn og bæredygtig produktion af øl.

Bryghuset i Svaneke vil fra 2021 være CO2-neutral, og det sker blandt andet ved, at kulsyre skal genindvindes, men også ved, at restproduktionen fra ølbrygningen bliver anvendt som grisefoder på Brændegård, hvor grisene altså får glæde af den såkaldte mask.

Tilfreds borgmester

– Svaneke Bryghus belønnes for den strategiske og visionære indsats, vi har set gennem årene, og som vi glæder os til at se endnu mere af i fremtiden, lyder det fra borgmester Winni Grosbøll i forbindelse med kåringen.

Svaneke Bryghus kæmpede blandt andet med Bornholm Hotels og Lehnsgaard Bornholms Oliemølle om at vinde den eftertragtede erhvervspris.

Bornholms Erhvervsservice er et samarbejde mellem Bornholms Regions Kommune, Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden.

Måske vil du også læse:

0 kommentar

Holger Rørby Madsen 21. september 2020 - 11:13

Visitor Rating: 5 Stars

Svar

Vil du tilføje noget?

Vi bruger cookies til at gøre din brugeroplevelse bedre. Det håber vi du er ok med. Ja tak Læs mere