Svaneke Bryghus har en restaurant på Svaneke Torv. Her kan man både smage bryghusets øl og få god mad for hele familien. Foto: Holger Rørby Madsen, Bornholmer.dk.

Svaneke Bryghus årets virksomhed på Bornholm

Bornholms Erhvervsservice har kåret Svaneke Bryghus i Svaneke som årets virksomhed 2020 og det skyldes især en bæredygtig produktion.

Årets virksomhed på Bornholm i 2020 er Svaneke Bryghus i Svaneke.

Det er Bornholms Erhvervsservice, der står bag kåringen, og der er flere grunde til, at valget faldt på netop bryghuset i Svaneke.

15 virksomheder indstillet

Ialt 15 virksomheder på Bornholm var indstillet og med i kampen om at blive årets virksomhed, men sejren gik altså til Svaneke Bryghus.

Det skyldes blandt andet, at bryghuset satser på en både grøn og bæredygtig produktion af øl.

Bryghuset i Svaneke vil fra 2021 være CO2-neutral, og det sker blandt andet ved, at kulsyre skal genindvindes, men også ved, at restproduktionen fra ølbrygningen bliver anvendt som grisefoder på Brændegård, hvor grisene altså får glæde af den såkaldte mask.

Tilfreds borgmester

– Svaneke Bryghus belønnes for den strategiske og visionære indsats, vi har set gennem årene, og som vi glæder os til at se endnu mere af i fremtiden, lyder det fra borgmester Winni Grosbøll i forbindelse med kåringen.

Svaneke Bryghus kæmpede blandt andet med Bornholm Hotels og Lehnsgaard Bornholms Oliemølle om at vinde den eftertragtede erhvervspris.

Bornholms Erhvervsservice er et samarbejde mellem Bornholms Regions Kommune, Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden.

Holger Rørby Madsen

Jeg er vild med Bornholm og har ferielejlighed i Gudhjem. Kommer ofte på solskinsøen, og elsker alle de fantastiske steder på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *