Hjem » Nyheder » Svaneke Bryghus bliver CO2-neutralt

Svaneke Bryghus bliver CO2-neutralt

af Katrine Rørby Madsen

Svaneke Bryghus bliver som det første danske bryggeri CO2-neutralt. Den bæredygtige produktion sker ved hjælp af biogas og solenergi.

Som det første danske bryggeri bliver det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus CO2-neutralt, når det brygger og tapper øl.

Det bornholmske bryggeri, der ligger i Svaneke, er blevet verificeret CO2-neutralt af Force Technology, skriver bryggeriet i en pressemeddelelse. Det betyder, at al ølbrygning og øltapning foregår CO2-neutralt.

For at blive CO2-neutral har Svaneke Bryghus skiftet naturgas ud med biogas, og bryggeriet drives af vedvarende energi fra egne solceller (35 procent) og fra grøn, verificeret sol- og vindenergi (65 procent).

Genbruger overskydende kulsyre

Samtidig har bryggeriet installeret et genvindingsanlæg, der gør, at man kan genbruge den overskydende kulsyre fra bryggeriet.

”Man tilsætter kulsyre, når øllet tappes. Men samtidig dannes der kulsyre, når øllet gærer. Med den kapacitet, vi har i øjeblikket, producerer vi ca. 72 tons kulsyre om året, som nu kan genanvendes, når øllet tappes. Det synes vi giver god mening”, siger brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus.

Svaneke Bryghus blev allerede i 2018 100 procent økologisk.

Bornholms Erhvervsservice kårede sidste år Svaneke Bryghus som årets virksomhed 2020 især på grund af virksomhedens bæredygtig produktion.

Ud over ølproduktionen driver bryggeriet også en restaurant i Svaneke under navnet Svaneke Bryghus.

Måske vil du også læse:

Vil du tilføje noget?

Vi bruger cookies til at gøre din brugeroplevelse bedre. Det håber vi du er ok med. Ja tak Læs mere