Bornholmslinje færge Express 1 på ruten mellem Rønne og Ystad. Foto: Bornholmslinjen.dk.

Skal man bære mundbind på Bornholmslinjens færger?

Er der krav om mundbind på bornholmerfærgen mellem Rønne og Ystad, og skal man selv have mundbind med? Få svaret på spørgsmålene her.

Er mundbind obligatorisk på Bornholmslinjens færger mellem Ystad og Rønne – og skal man selv have et mundbind?

Og det korte svar er, at mundbindet er obligatorisk fra lørdag den 22. august i den kollektive trafik i Danmark – og dermed også på færgerne mellem Bornholm og Ystad. Og selvfølgelig også på ruten mellem Køge og Ystad.

Årsagen er selvfølgelig corona-epidemien.

Køb mundbind ombord

Du skal derfor have dit eget mundbind med, som du skal have på, når du bevæger dig rundt på færgen. Du skal bære dit mundbind under hele overfarten, men du må gerne tage det af, når du skal spise eller drikke.

Du kan også købe mundbind ombord på færgerne, oplyser Bornholmslinjen.

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Du kan læse mere her om, hvordan du skal forholde dig i forhold til krav om Covid-19-test, når du rejser til og fra Bornholm.

Holger Rørby Madsen

Jeg er vild med Bornholm og har ferielejlighed i Gudhjem. Kommer ofte på solskinsøen, og elsker alle de fantastiske steder på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *