Du kan komme på en guidet gåtur i Gudhjem, hvor Gudhjem Museum står som arrangør. Det er Torben Sletskov, der viser rundt i Danmarks eneste bjergby. Foto: Holger Rørby Madsen, Bornholmer.dk.

Guidet gåtur i Gudhjem med Torben Sletskov

Kom på guidet gåtur i Gudhjem, hvor Gudhjem Museum arrangerer en tur til fods rundt i byen. Guide er naturvejleder Torben Sletskov.

Nu kan du komme på en guidet gårtur rundt i Gudhjem og omegn.

Hver søndag fra den 16. august til og med den 6. september har Gudhjem Museum nemlig arrangeret en guidet tur i byen og omegnen. Turen inkluderer en rundvisning i den gamle stationsbygning og giver også adgang til hele museet.

Starten går fra museet kl. 14.00 og slutter samme sted kl. 16.00

Guidet gåtur i Gudhjem

Interesserede deltagere mødes på Gudhjem Museum, der er den gamle stationsbygning, hvor man hører om de bornholmske jernbaner, og ser, hvor levende stationsbygningen kan fortælle om jernbanedriften.

Herefter går turen gennem Gudhjem ad hovedstrøget, Brøddegade, med nogle afstikkere i de små stræder.

Turen gør dig klogere på på livet før i tiden, til hvordan det er i dag.

Selvfølgelig kommer man også lidt ind på krudt og kugler ved skansen, inden deltagerne bevæger sig op imod Hestestenene med den flotte udsigt over Salenebugten, hvor man hører om historien.

Op til Gråmyr

Vandreturen fortsætter op igennem den spændende bevoksning til den smukke bjergsø, Gråmyr, og man vil naturligvis se Gudhjem oppe fra Bokul med den fantastiske udsigt, der strækker sig til den nordøstbornholmske kyst på begge sider af Gudhjem.

Hvor Christiansø ligger midt for, og i særligt klart vejr kan man se den skånske kyst helt op til Stenshoved nord for Simrishamn.

Selvfølgelig skal man også besøge Holkadalen, høre nogle gode historier og se på de spændende ting, man støder på undervejs, før tilturen slutter igen igen på Gudhjem Museum, hvor der vil være mulighed for at se lidt nærmere på det, man har mødt undervejs på turen.

Naturvejleder og guide er Torsten Sletskov.

Pris: kr. 80,00 pr. deltager. Inkluderer entré til museet. Turen købes umiddelbart før start på museet.

Det er klogt med fornuftigt fodtøj, og turen er ikke egnet for gangbesværede.

Holger Rørby Madsen

Jeg er vild med Bornholm og har ferielejlighed i Gudhjem. Kommer ofte på solskinsøen, og elsker alle de fantastiske steder på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *