Der er så store problemer med biler og parkering i Gudhjem, at Gudhjem By- og Museumsforening nu kræver handling. Foto: Holger Rørby Madsen, Bornholmer.dk.

Gudhjem kræver løsning på massive parkeringsproblemer

Der er så store problemer med biler og parkering i Gudhjem, at Gudhjem By- og Museumsforening kræver problemet løst nu. Ikke om 10 år.

Sommeren igennem har Gudhjem som altid været et kæmpe trækplaster for turister, men det har igen givet store problemer i forhold til biler og parkering i byen.

Derfor kræver Gudhjem By- og Museumsforening nu, at politikerne gør noget ved det.

Foreningen har derfor sendt et brev til kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune, og det kan du læse her.

Kære politikere!

I vil jo gerne de fastboende borgere og de der besøger Bornholm det bedst mulige. Det vil vi også i Gudhjem By- og Museumsforening.

I den forbindelse ser vi et behov for politisk initiativ, til de radikale løsninger på de trafikale udfordringer som mangedoblingen af mennesker og biler medfører i sommerperioden på Bornholm.

Vi har gennem tiden udviklet en række forslag der er sendt til kommunen, som vil kunne bidrage til at løse problemerne, men kun få af disse er blevet realiseret, og disse løsninger er langt fra tilstrækkelige.

Der er derfor brug for at man fra politisk hold, tager alvorligt fat på at løse de udfordringer vi står med i Gudhjem.

Vi ved, at man hidtil har haft den holdning, at borgere og erhverv skal være enige (og nærmest også løse problemerne). Det ville selvfølgelig være ideelt hvis det var muligt, men vi må konstatere at ideer og interesser er for langt fra hinanden.

Diskussionen mellem borgere og erhverv har stået på i årevis, hvor der kun er sket få ændringer til det bedre.

Og vi kan simpelthen ikke vente 10 år på, at der kommer en brugbar løsning. Der er behov for radikale løsninger nu. Det er kommunen der har muligheden for at sætte problematikken på dagsordenen og få undersøgt løsningsmulighederne, lige som det er kommunen der kan sende forslag i høring, og efter høring beslutte hvad der skal ske.

Med andre ord – der er brug for at man træder i karakter, og viser borgerne i de betrængte byer, at man står på mål for de værdier disse samfund indeholder. Det kan en byforening ikke gøre tilsvarende.

Det er klart at trafikproblematikken er den store udfordring. Men vi mener faktisk også, at vi har en udfordring i forhold til ”hvad det er Bornholm gerne vil sælge” til de besøgende. Hvor længe vil de besøgende synes det er sjovt, at skulle kæmpe med bilerne og busserne om pladsen i f.eks. Brøddegade.

Og hvordan ser man som børnefamilie på, at man konstant skal være på vagt fordi trafiksikkerheden har
mangler?

Endvidere har vi som lokalbefolkning voksende udfordringer med livskvaliteten i skyggen af den voksende turismepåvirkning.

På mange andre destinationer i verden hvor der er mange turister, har man skærmet de pittoreske og sårbare byer for trafik, uden det har påvirket antallet af besøgende. Det giver i stedet flere besøgende og de besøgende en bedre oplevelse.

Hvorfor kan vi ikke finde ud af det på Bornholm?

Med håbet om, at den beskrevne problematik sættes på dagsordenen snarest.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen i Gudhjem By- og Museumsforening

Holger Rørby Madsen

Jeg er vild med Bornholm og har ferielejlighed i Gudhjem. Kommer ofte på solskinsøen, og elsker alle de fantastiske steder på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *