Hjem » Nyheder » Almindingen på vej til at blive naturnationalpark

Almindingen på vej til at blive naturnationalpark

af Katrine Rørby Madsen

Almindingen, som er Danmarks femtestørste skov og ligger midt på Bornholm, er blevet udpeget til at blive naturnationalpark.

Almindingen er Bornholms største skov – og Danmarks femtestørste – og nu på vej til at blive naturnationalpark. Almindingen er nemlig blevet udpeget af regeringen og dens støttepartier til at blive naturnationalpark.

Almindingen har mange seværdigheder

Almindingen er en af tre nye naturnationalparker, som er i støbeskeen. De to andre er Stråsø mellem Herning og Holstebro og Tranum ved Jammerbugt.

Almindingen ligger midt på Bornholm og er en 3.800 hektar stor statsskov med mange seværdigheder, så som Ekkodalen, Bisonskoven, Rokkestenen og Rytterknægten, som er det højeste punkt på Bornholm.

I Bisonskoven kan man opleve bisonokser, da Naturstyrelsen i 2012 udsatte syv bisonokser i skoven.

Afsat 888 millioner til naturnationalparker

I naturnationalparker skal naturen kunne udvikle sig på mere naturlige præmisser, forklarer miljøminister Lea Wermelin (S).

“Naturen har brug for mere plads. Tusindvis af dyre- og plantearter er i fare for helt at uddø herhjemme. Her er nye naturnationalparker en del af svaret på at vende tilbagegangen. I naturnationalparkerne får vi en vildere natur, og danskerne får mere spændende naturoplevelser” siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Det er regeringen og støttepartierne De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, der står bag naturnationalparkerne, som der er afsat 888 millioner kroner til på dette års finanslov.

Inden Almindingen kan blive naturnationalpark skal forslaget dog diskuteres i to arbejdsgrupper, og Naturstyrelsen skal i dialog med kommunen.

Svinemosen - Almindingen
Her er udsigten over Svinemosen fra et udsigtstårn. Den ligger i Bisonskoven, som er en del af Almindingen. (Foto: Katrine Rørby Madsen, Bornholmer.dk)

Måske vil du også læse:

Vil du tilføje noget?

Vi bruger cookies til at gøre din brugeroplevelse bedre. Det håber vi du er ok med. Ja tak Læs mere